![]() |
Etli Ekmek- Etli Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ekmek- Etli Pide![]() Malzemeler (8 adet etli ekmek için) 400 Gram kıyma 3 adet domates 4 adet sivri biber 2 Adet kuru soğan 10-15 dal maydonoz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı soğuk su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yapılışı; Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır, Çekirdekleri ayıklanan biberler, dalları ayıklanan maydonozlar ve soyulan kuru soğanlar rondoda incecik kıyılır ![]() Domates, biber, soğan ve maydonoz, karabiber, sıvı yağ ve su kıymaya eklenir ![]() Dilerseniz elle dilerseniz bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve bu şekilde etli ekmeğin içi hazırlanmış olur ![]() İsterseniz evde pide hamuru yoğurarak fırında üstü açık şekilde pişirebilirsiniz ![]() Ancak etli ekmek Konya'da içi evde hazırlanıp pişirilmek üzere özel etli ekmek fırınlarına götürüldüğünden biz de bu geleneği devam ettirdik ve evde hazırladığımız içi ekmek fırınına götürdük ![]() Her bir etliekmek için bir pide hamuru kullanıldı, son derece lezzetli bir etli ekmek oldu ![]() *** (8-9 etli ekmek için bu malzeme yeterli, daha fazla harcınız var ise etli ekmek adedini çoğaltın ![]() |
![]() |
![]() |
|