![]() |
Etli Ekmek- Etli Pide
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (8 adet etli ekmek için) 400 Gram kıyma 3 adet domates 4 adet sivri biber 2 Adet kuru soğan 10-15 dal maydonoz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı soğuk su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yapılışı; Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır, Çekirdekleri ayıklanan biberler, dalları ayıklanan maydonozlar ve soyulan kuru soğanlar rondoda incecik kıyılır. Domates, biber, soğan ve maydonoz, karabiber, sıvı yağ ve su kıymaya eklenir. Dilerseniz elle dilerseniz bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve bu şekilde etli ekmeğin içi hazırlanmış olur. İsterseniz evde pide hamuru yoğurarak fırında üstü açık şekilde pişirebilirsiniz. Ancak etli ekmek Konya'da içi evde hazırlanıp pişirilmek üzere özel etli ekmek fırınlarına götürüldüğünden biz de bu geleneği devam ettirdik ve evde hazırladığımız içi ekmek fırınına götürdük. Her bir etliekmek için bir pide hamuru kullanıldı, son derece lezzetli bir etli ekmek oldu. *** (8-9 etli ekmek için bu malzeme yeterli, daha fazla harcınız var ise etli ekmek adedini çoğaltın. Çünkü etliekmeğin en büyük özelliği harcının pide üzerinde incecik bir tabaka halinde durmasıdır) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.