Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
katmer

Katmer...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmer...







Malzemeler:

4 yemek kaşığı haşhaş

1 kase ceviz

1 çay kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

Tereyağı

Hamuru için

Un

Su

Tuz


Yapılışı:

Çökelek için hazırlanan hamurun yarısı katmer için kullanılabilir Ya da plastik bir kapta un, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile de yeniden hamur elde edilebilir Hazırlanan hamurdan 4 eşit büyük parça elde edilir Bir kaba 4 yemek kaşığı haşhaş, 1 kase ceviz, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır Sıvıyağın ayçiçek olması tercih sebebidir Haşhaş ve cevizlere 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir ve harmanlanır Hamurumuz yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır Açılan hamurun üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve 2 yemek kaşığı haşhaşlı harç eklenir ve yayılır Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ da üzerine eklenerek alttan ve üstten katlanarak yeniden yağlanır Hamurun ortasına 1 kaşık haşhaşlı harç eklenerek yayılır, sağdan ve soldan katlanır 15 – 20 dakika dinlendirilir 4 ayrı hamur için aynı işlem yapılır Dinlenen hamur yeniden yarım santim kalınlığında açılır Her hamur 2-3 dakika kaldırmadan arkalı önlü pişirilir İyice pişirilen katmerler servis tabağına alınarak tereyağı ile yağlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.