Katmer... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer...Malzemeler: 4 yemek kaşığı haşhaş 1 kase ceviz 1 çay kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ Tereyağı Hamuru için Un Su Tuz Yapılışı: Çökelek için hazırlanan hamurun yarısı katmer için kullanılabilir Ya da plastik bir kapta un, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile de yeniden hamur elde edilebilir Hazırlanan hamurdan 4 eşit büyük parça elde edilir Bir kaba 4 yemek kaşığı haşhaş, 1 kase ceviz, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır Sıvıyağın ayçiçek olması tercih sebebidir Haşhaş ve cevizlere 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir ve harmanlanır Hamurumuz yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır Açılan hamurun üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve 2 yemek kaşığı haşhaşlı harç eklenir ve yayılır Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ da üzerine eklenerek alttan ve üstten katlanarak yeniden yağlanır Hamurun ortasına 1 kaşık haşhaşlı harç eklenerek yayılır, sağdan ve soldan katlanır 15 – 20 dakika dinlendirilir 4 ayrı hamur için aynı işlem yapılır Dinlenen hamur yeniden yarım santim kalınlığında açılır Her hamur 2-3 dakika kaldırmadan arkalı önlü pişirilir İyice pişirilen katmerler servis tabağına alınarak tereyağı ile yağlanır
|
|
|
|