![]() |
Katmer...
Malzemeler: 4 yemek kaşığı haşhaş 1 kase ceviz 1 çay kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ Tereyağı Hamuru için Un Su Tuz Yapılışı: Çökelek için hazırlanan hamurun yarısı katmer için kullanılabilir. Ya da plastik bir kapta un, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile de yeniden hamur elde edilebilir. Hazırlanan hamurdan 4 eşit büyük parça elde edilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı haşhaş, 1 kase ceviz, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Sıvıyağın ayçiçek olması tercih sebebidir. Haşhaş ve cevizlere 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir ve harmanlanır. Hamurumuz yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır. Açılan hamurun üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve 2 yemek kaşığı haşhaşlı harç eklenir ve yayılır. Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ da üzerine eklenerek alttan ve üstten katlanarak yeniden yağlanır. Hamurun ortasına 1 kaşık haşhaşlı harç eklenerek yayılır, sağdan ve soldan katlanır. 15 – 20 dakika dinlendirilir. 4 ayrı hamur için aynı işlem yapılır. Dinlenen hamur yeniden yarım santim kalınlığında açılır. Her hamur 2-3 dakika kaldırmadan arkalı önlü pişirilir. İyice pişirilen katmerler servis tabağına alınarak tereyağı ile yağlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.