ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katmer... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242226)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:36 PM

Katmer...
 




Malzemeler:

4 yemek kaşığı haşhaş

1 kase ceviz

1 çay kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

Tereyağı

Hamuru için

Un

Su

Tuz


Yapılışı:

Çökelek için hazırlanan hamurun yarısı katmer için kullanılabilir. Ya da plastik bir kapta un, 1,5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile de yeniden hamur elde edilebilir. Hazırlanan hamurdan 4 eşit büyük parça elde edilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı haşhaş, 1 kase ceviz, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Sıvıyağın ayçiçek olması tercih sebebidir. Haşhaş ve cevizlere 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir ve harmanlanır. Hamurumuz yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır. Açılan hamurun üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve 2 yemek kaşığı haşhaşlı harç eklenir ve yayılır. Ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ da üzerine eklenerek alttan ve üstten katlanarak yeniden yağlanır. Hamurun ortasına 1 kaşık haşhaşlı harç eklenerek yayılır, sağdan ve soldan katlanır. 15 – 20 dakika dinlendirilir. 4 ayrı hamur için aynı işlem yapılır. Dinlenen hamur yeniden yarım santim kalınlığında açılır. Her hamur 2-3 dakika kaldırmadan arkalı önlü pişirilir. İyice pişirilen katmerler servis tabağına alınarak tereyağı ile yağlanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.