Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Pastırmalı Bohça BöreğiMalzemeler: - 1 demet pazı - 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr - Pastırma - 1 tatlı kaşığı soya sosu - 1 tutam tuz - 1 tutam tatlı kırmızı toz biber - 1 adet yufka - 1 yumurta sarısı - Birkaç tutam çörek otu Hazırlanışı: - Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın - Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün - Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin - Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın - 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun - Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın - Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun - Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın - Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin - Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün - Üzerine çörekotu serpin - Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin Böreğimiz servise hazır Afiyet olsun… |
|