Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, böreği, pastırmalı, pazılı

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği





Malzemeler:

- 1 demet pazı
- 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr
- Pastırma
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tatlı kırmızı toz biber
- 1 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
- Birkaç tutam çörek otu

Hazırlanışı:
- Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın
- Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün
- Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın
- 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun
- Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın
- Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun
- Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın
- Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin
- Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
- Üzerine çörekotu serpin
- Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin

Böreğimiz servise hazır Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.