Soğanlı Tart-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Tart-2400 gr ekmek hamuru 4-5 soğan 3 dal maydanoz 35 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı sumak Tuz Soğanlı tart: Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun Merdane ile 2 cm kalınlığında açın Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın 15 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın Sumak serpin Maydanozu temizleyip kıyın Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapınAfiyet olsun |
|