Soğanlı Tart-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Tart-2![]() 400 gr ekmek hamuru 4-5 soğan 3 dal maydanoz 3 5 çorba kaşığı sıvıyağ2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı sumak Tuz Soğanlı tart: Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun Merdane ile 2 cm kalınlığında açın Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin![]() Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın 1 5 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın Sumak serpin![]() Maydanozu temizleyip kıyın Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|