![]() |
Soğanlı Tart-2
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
400 gr ekmek hamuru 4-5 soğan 3 dal maydanoz 3.5 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı sumak Tuz Soğanlı tart: Ekmek hamuruna 1 kaşık sıvıyağ ilave edip yoğurun. Merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına alıp kenarlarını bastırarak yerleştirin. Üzerine 1 kaşık sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. 1.5 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları hafif pembeleştirin. Tuz ve kekikle tatlandırıp ateşten alın. Sumak serpin. Maydanozu temizleyip kıyın. Hamuru fırından alıp üzerine soğanı yayın. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serpip sıcak ya da ılık olarak servis yapın.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.