Kızarmış Domatesli Ve Sarımsaklı Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Domatesli Ve Sarımsaklı Tart2 domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı balzamik sirke 1 tutam tuz 7~8 diş sarımsak 4 milföy hamuru 1 yumurta 100 gr mozzarella peyniri Süslemek için Taze nane yaprakları Kızarmış domatesli ve sarımsaklı tart: Fırını 200 dereceye ayarlayın Domatesleri ortadan ikiye kesip, pişirme kabına koyun Üzerlerine zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin Sarımsakları kabuklarıyla ilave edip 15 dakika daha pişirin Soğumaya bırakın İnce dikdörtgen şeklindeki pişirme kabını yağlayıp milföy hamurunu yerleştirin Üstüne yumurta sürüp kenarlarnı düzeltin Üzerine yağlı kağıt yayıp avuç dolusu fasulye serpin 15 dakika pişirin Ardından kağıdı ve nohutları alıp 10 dakika daha pişirin Kızartılmış domatesleri hamurun ortasına yerleştirin Mozzarellaları, domatesleri ve sarımsakları hamurun üzerine yerleştirin ve 10 dakika daha pişirip taze nane yapraklarıyla süsleyin Servis yapın |
|