![]() |
Tavuk Suyunda Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Suyunda Mantı![]() 350 gr un 1 ![]() 1 yumurtanın sarısı 1 yumurta 10 gr tuz 1 litre tavuk suyu 15 gr tereyağı İç malzeme için 200 gr kuzu kıyma 2 soğan tuz kuru nane Sos için 2 su bardağı süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tavuk suyunda mantı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş zeminde rulo şeklinde toparlayıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve un serpilmiş tepsiye aktarın ![]() Elde ettiğiniz hamurları orta kalınlıkta yufkalar şeklinde açın ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|