![]() |
Tavuk Suyunda Mantı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
350 gr un 1.5 kahve fincanı su 1 yumurtanın sarısı 1 yumurta 10 gr tuz 1 litre tavuk suyu 15 gr tereyağı İç malzeme için 200 gr kuzu kıyma 2 soğan tuz kuru nane Sos için 2 su bardağı süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tavuk suyunda mantı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarısı, tuz ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın. Kıyma, tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. Hamuru un serpilmiş zeminde rulo şeklinde toparlayıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve un serpilmiş tepsiye aktarın. Elde ettiğiniz hamurları orta kalınlıkta yufkalar şeklinde açın. Kare şeklinde kesin. İçlerine kıymalı harcı yerleştirip üçgen olacak şekilde kapatın. Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin. Üzerine 15 gr kadar tereyağını fındık büyüklü- ğünde kesip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine sıcak tavuk suyundan dökün. Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin. Mantıları fırından alıp kendi suyu, kırmızıbiberli yağ ve sarımsaklı yoğurta birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.