Mahlepli Ve Peynirli Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Ve Peynirli Poğaça125 gr tereyağı 2 yumurtanın akı Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı mahlep 25 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç malzeme için 200 gr beyaz peynir 7~8 dal maydanoz Üzeri için Yumurta sarısı Susam Mahlepli ve peynirli poğaça: Bir kapta, oda ısısındaki tereyağı, yumurtaların akı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın Mahlebi ilave edin Unu eleyerek ekleyip tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun İç malzeme için, beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin Maydanozu ince kıyıp peynire ilave edin Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın İçlerine peynirli harçtan paylaştırıp kapatın Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Servis yapın |
|