Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kapalı, kıymalı

Kıymalı Kapalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kapalı Börek





500 gr ekmek hamuru
İÇ MALZEME İÇİN
200 gr kıyma
2 domates
1 soğan
1 sivri biber
Tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
Kurutulmuş domates

Kıymalı kapalı börek:
Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın İç harcı için, kıymayı kavurun Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi ince kıyın Domateslerle birlikte kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın Hazırladığınız harç ılınınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.