ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kıymalı Kapalı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241759)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:54 PM

Kıymalı Kapalı Börek
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

500 gr ekmek hamuru
İÇ MALZEME İÇİN
200 gr kıyma
2 domates
1 soğan
1 sivri biber
Tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
Kurutulmuş domates

Kıymalı kapalı börek:
Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın. İç harcı için, kıymayı kavurun. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi ince kıyın. Domateslerle birlikte kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılınınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.