Peynirli Ve Fesleğenli Volovan |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Fesleğenli Volovan12 kare milföy hamuru Yarım demet fesleğen 1 diş sarımsak 50 gr dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 yumurta sarısı Tuz 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 100 gr beyazpeynir 12 kiraz domates Süslemek için Fesleğen yaprakları Peynirli ve fesleğenli volovan: Milföy hamurlarını çay bardağı ağzıyla kesin Yarısını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin Ortadaki parçaları çıkarın Bütün yuvarlakların üzerine halka şeklindeki milföyleri yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Milföyleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sarımsağı soyup fesleğeni temizleyin Dolmalık fıstık, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı ve tuzu robotta ezin Beyazpeyniri rendeleyin Parmesan ve beyazpeyniri fesleğenli sosa ekleyip karıştırın Karışımı volovanların içine paylaştırın Domatesleri ortadan ikiye kesin Volovanların üzerini domates ve fesleğenle süsleyip servis yapın |
|