Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, pazılı, yuvarlama

Pazılı Yuvarlama Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Yuvarlama Börek





4 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
Tuz

İç malzeme
125 gr margarin
1 demet pazı
50 gr sıvıyağ
1 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz

Pazılı yuvarlama börek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun

Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin Kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzgece alın

Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın Margarini eritip ılıtın Hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün Soğanı soyup kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Tuz ilave edip karıştırın

Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin

Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Sıcak veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.