![]() |
Pazılı Yuvarlama Börek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 su bardağı un 1 yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su Tuz İç malzeme 125 gr margarin 1 demet pazı 50 gr sıvıyağ 1 soğan 1 kahve fincanı sıvıyağ Tuz Pazılı yuvarlama börek: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun. Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzgece alın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Margarini eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Tuz ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.