Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, keten, tohumlu

Keten Tohumlu Bisküvi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Bisküvi





15 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 su bardağı kuru meyve püresi
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz badem ve fındık karışımı
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Keten tohumlu bisküvi:
Portakal suyu ve karbonatı bir kasede iyice çırpın Ayrı bir çukur kapta yumurtayı çırpın Süt, zeytinyağı ve meyve püresini ekleyip karıştırın Karbonatlı portakal suyu dışındaki tüm mazlemeleri ilave edip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin En son olarak karbonatlı portakal suyunu ekleyin

Yağlanmış fırın tepsisine harcı dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Dilimleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.