Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler150 gr tereyağı 165 gr un 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı tuz Karabiber 3~4 yemek kaşığı buzlu su üzeri için 1 yumurta Haşhaş tohumu Peynirli ve haşhaşlı bisküviler: Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın |
|