![]() |
Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
150 gr tereyağı 165 gr un 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı tuz Karabiber 3~4 yemek kaşığı buzlu su üzeri için 1 yumurta Haşhaş tohumu Peynirli ve haşhaşlı bisküviler: Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin. Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.