Zeytin Ve Fasulye Piyazlı Palamut |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Ve Fasulye Piyazlı PalamutMalzemeler: 4 adet palamut fileto 2 kaşık sıvı yağ 4 adet taze soğan 100 gr taze fasulye 2 adet domates 20 adet siyah zeytin 4 kaşık sızma zeytinyağı 1 tutam redika yaprağı 4 kaşık limon suyu 1 tutam tuz Hazırlanışı Palamutların pullarını bir bıçak yardımı ile kazıyıp bol suda temizleyelim Sıvı yağ ile yağlayıp üzerlerine tuz serpiştirelimÖnceden, orta derecede kızarttığımız ızgarada ters düz ederek pişirelimPiyazı hazırlamak için, fasulyeleri süzüp bol su ile yıkayıp,haşlayalım Taze soğanları halkalar, domatesleri ise çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayalım Haşlanmış fasulyelere bu doğradığımız malzemeleri ilave edelim ve içine bir miktar limon kabuğu rendesi ekleyelimRadika yaprakları üzerine piyazı ve ızgara balığı bir kombinasyon halinde servis edelim |
|