Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, soğuk, soslu

Soslu Soğuk Balık

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Soğuk Balık





750 gr beyaz etli balık
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı elma sirkesi
10 adet karabiber tanesi
1 havuç
1 soğan
1 çay kaşığı kekik

Sos için:
1 soğan
3 domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Tuz

Soslu soğuk balık:
Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.