ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Soğuk Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241288)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:55 PM

Soslu Soğuk Balık
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

750 gr beyaz etli balık
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı elma sirkesi
10 adet karabiber tanesi
1 havuç
1 soğan
1 çay kaşığı kekik

Sos için:
1 soğan
3 domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Tuz

Soslu soğuk balık:
Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın. 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın. Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin.

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın. Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.