Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, levrek, sakızlı

Sakızlı Levrek Buğulama

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Levrek Buğulama





1 temizlenip filetosu çıkartılmış levrek
1 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 sivribiber
1 kırmızı dolmalık biber
1 domates
1 defneyaprağı
2 çorba kaşığı balık suyu
1 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı çam sakızı
Tuz
Karabiber

Sakızlı levrek buğulama:
Buğulamanın sosu için çam sakızını havanda ezin Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Domatesi rendeleyin Biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın Zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin Defneyaprağını ilave edip 5 dakika daha kavurun Çam sakızını ve balık suyunu ilave edip bir taşım kaynatın Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın


Hazırladığınız sosun yarısını bir güvece aktarın Üzerine filetoları yerleştirin Kalan sosu üzerini tamamen örtecek şekilde dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.