![]() |
Sakızlı Levrek Buğulama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 temizlenip filetosu çıkartılmış levrek 1 çorba kaşığı zeytinyağı 15 gr tereyağı 1 soğan 2 diş sarımsak 1 sivribiber 1 kırmızı dolmalık biber 1 domates 1 defneyaprağı 2 çorba kaşığı balık suyu 1 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı çam sakızı Tuz Karabiber Sakızlı levrek buğulama: Buğulamanın sosu için çam sakızını havanda ezin. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Domatesi rendeleyin. Biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Defneyaprağını ilave edip 5 dakika daha kavurun. Çam sakızını ve balık suyunu ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız sosun yarısını bir güvece aktarın. Üzerine filetoları yerleştirin. Kalan sosu üzerini tamamen örtecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.