Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli![]() Hamur için 500 gr un 1 yumurta 120 ml su 10 gr zeytinyağı Sos için 8 rendelenmiş kuşkonmaz 4 kıyılmış kalamar 2 domates 2 arpacık soğan 2 diş sarımsak Karabiber 20 gr zeytinyağı 20 gr toz parmesan peyniri 2 dal maydanoz 2 dal fesleğen Tuz Kalamar ve kuşkonmazlı trucioli: Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın![]() Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin Tuz ilave edip pişirin![]() Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın
|
|
|
|