![]() |
Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamur için 500 gr un 1 yumurta 120 ml su 10 gr zeytinyağı Sos için 8 rendelenmiş kuşkonmaz 4 kıyılmış kalamar 2 domates 2 arpacık soğan 2 diş sarımsak Karabiber 20 gr zeytinyağı 20 gr toz parmesan peyniri 2 dal maydanoz 2 dal fesleğen Tuz Kalamar ve kuşkonmazlı trucioli: Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın. Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin. Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin. Tuz ilave edip pişirin. Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin. Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.