Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Tart 6 Kişilik
Malzemeler
Fındıklı tart için:
6 Yumurta Beyazı
150 gr Dondurma
150 gr Fındık
Bademli-çikolatalı sos için:
125 gr Çikolata (kaplama için)
110 gr Krema
100 gr Toz Şeker
25 gr Toz Kakao
100 gr Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr Krema
100 gr Siyah Çikolata
Yemeğin Tarifi
Fırını 150 dereceye ayarlayın Fındıkları keserek tavada kızartın Yumurta beyazlarını çırpın Dondurmaya fındıkları ekleyin Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun Bademli çikolatalı sos için, 125 gr çikolatayı dilimleyin 110 gr kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl suda kaynatarak sos haline getirin Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın
Uygulama:
Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin Glace için, 100 gr kremayı ve 100 gr siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun Buzdolabında bekletin
|