![]() |
Çikolatalı Tart 6 Kişilik
Malzemeler
Fındıklı tart için: 6 Yumurta Beyazı 150 gr. Dondurma 150 gr. Fındık Bademli-çikolatalı sos için: 125 gr. Çikolata (kaplama için) 110 gr. Krema 100 gr. Toz Şeker 25 gr. Toz Kakao 100 gr. Badem Tozu Çikolata glase için: 100 gr. Krema 100 gr. Siyah Çikolata Yemeğin Tarifi Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin. Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin. Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.Bademli çikolatalı sos için, 125 gr. çikolatayı dilimleyin. 110 gr. kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın. Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın. Uygulama: Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin. Glace için, 100 gr. kremayı ve 100 gr. siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun. Buzdolabında bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.