Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
linzer, torte

Linzer Torte

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Linzer Torte





Malzemeler
190 gr oda sıcaklığında beklemiş yumuşak tereyağı
70 gr şeker
125 gr un
125 gr badem unu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
200 gr frambuaz reçeli

Hazırlanışı
Yapıma hamuru hazırlamakla başlayın Verilen ölçülerdeki tereyağını ve şekeri çırpın, aynı sırada azar azar unu, badem ununu ve tarçını ekleyin Katı bir hamur hâline gelinceye kadar yoğurun Yoğurmak yorucu geliyorsa mikseri kullanın Hamuru streçle kaplayıp hava almayacak şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin Dinlenen hamuru oklavayla açıp kalıbına yerleştirin Reçeli, içine eşit şekilde yayın Artan hamurları oklavayla yeniden açıp şeritler halinde kesip fırına verin Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Servis önerisi
Soğuduktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz Üzerine hem tadı hem görüntüyü zenginleştirmesi için pudra şekeri dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.