![]() |
Linzer Torte
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 190 gr. oda sıcaklığında beklemiş yumuşak tereyağı 70 gr. şeker 125 gr. un 125 gr. badem unu Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı karanfil tozu 200 gr. frambuaz reçeli Hazırlanışı Yapıma hamuru hazırlamakla başlayın. Verilen ölçülerdeki tereyağını ve şekeri çırpın, aynı sırada azar azar unu, badem ununu ve tarçını ekleyin. Katı bir hamur hâline gelinceye kadar yoğurun. Yoğurmak yorucu geliyorsa mikseri kullanın. Hamuru streçle kaplayıp hava almayacak şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru oklavayla açıp kalıbına yerleştirin. Reçeli, içine eşit şekilde yayın. Artan hamurları oklavayla yeniden açıp şeritler halinde kesip fırına verin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis önerisi Soğuduktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz. Üzerine hem tadı hem görüntüyü zenginleştirmesi için pudra şekeri dökebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.