Milföy Çanağında Limonlu Krema |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Çanağında Limonlu Krema6 milföy hamuru 3 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gr pudra şeker 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 185 ml limon suyu 150 ml portakal suyu 150 ml su 100 gr margarin 3 yumurta sarısı üzeri için Pudra şeker Orman meyveleri Milföy çanağında limonlu krema: Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika oda ısısında bekletin Isıya dayanıklı kaselerin içine yağlı kağıt serip milföy hamurlarını kase şeklini alacak şekilde yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Nişasta, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, su, limon suyu ve portakal suyunu tencereye alıp karıştırın Orta ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alarak margarini ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve karışıma ilave edin Tekrar orta ateşte iyice katılaşıncaya kadar pişirin Milföy çanaklarının içini limonlu krema ile doldurun Kenarlarına pudra şeker serpiştirip üzerini orman meyveleri ile süsleyin Servis yapın |
|