Erikli Ve Vişneli Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Ve Vişneli Turta![]() 500 gr olgun erik 250 gr vişne 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hamur için 3 su bardağı un 1 su bardağı pudra şeker 1 yumurtanın sarısı 250 gr oda ısısında bekletilmiş margarin 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Süslemek için Fındık içi ceviz içi Erikli ve vişneli turta: Erikleri ve vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Şekeri ekleyip harmanlayın ve iki saat bekletin Meyveleri tel süzgeç yardımıyla süzün![]() Ceviz haricindeki tüm hamur malzemesini hamur yoğurma kabında pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üçte ikisini kalıba göre (kenarlarından yükselterek) yayıp çok hafif un (iç malzemenin eriyip tabana yapışmaması için) serpin Meyveleri cevizle karıştırıp ilave edin Kalan hamur parçasını yağlı kağıt üzerinde (hamur ince olduğu için yapışmaması gerekiyor) açın![]() Meyvelerin üzerine kapatıp kağıdı kaldırın Fındık ve ceviz içlerini hamurun üzerine hafifçe batırın 175 dereceli fırında 45 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Dilimleyip servis yapın
|
|
|
|