ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Ve Vişneli Turta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240876)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:14 PM

Erikli Ve Vişneli Turta
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

500 gr olgun erik
250 gr vişne
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
250 gr oda ısısında bekletilmiş margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Süslemek için
Fındık içi
ceviz içi

Erikli ve vişneli turta:
Erikleri ve vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.Şekeri ekleyip harmanlayın ve iki saat bekletin.Meyveleri tel süzgeç yardımıyla süzün.

Ceviz haricindeki tüm hamur malzemesini hamur yoğurma kabında pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamurun üçte ikisini kalıba göre (kenarlarından yükselterek) yayıp çok hafif un (iç malzemenin eriyip tabana yapışmaması için) serpin. Meyveleri cevizle karıştırıp ilave edin.Kalan hamur parçasını yağlı kağıt üzerinde (hamur ince olduğu için yapışmaması gerekiyor) açın.

Meyvelerin üzerine kapatıp kağıdı kaldırın.Fındık ve ceviz içlerini hamurun üzerine hafifçe batırın.175 dereceli fırında 45 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.