Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iki, renk, tart, üzümlü

İki Renk Üzümlü Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Renk Üzümlü Tart





Hamur için
12 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Üzeri için
150 gr beyaz üzüm
100 gr kırmızı üzüm
2 armut
1 paket muzlu puding
1 buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı pudraşekeri

İki renk üzümlü tart:
Pudingi süte ilave edip pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Armutları soyup ince ince dilimleyin

Hamur için, oda ısısında yumuşatılmış margarin, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun Üzerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika bekletin

Tart kalıbını yağlayın Hamurun üçte ikisini merdane ile inceltip açın Tart kalıbına yayıp kenardaki fazlalıkları kesip alın Üzerine soğuk pudingi yayıp armut dilimlerini yerleştirin

Ayırdığınız hamuru merdane ile inceltip ucu tırtıllı hamur kesici aletle kalın şeritler kesin ?eritleri tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Tartı kalıptan çıkarıp aradaki boşlukları iki renkli üzümlerle doldurun Soğuyunca pudraşeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.