![]() |
Selanik Usulü Kekikli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selanik Usulü Kekikli PiliçBUGÜN NE PİŞİRELİM Selanik Usulü Kekikli Piliç Malzemeler 1 adet piliç 20 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kekik yarım portakalın yada limon suyu 1 çorba kaşığı arzunuza göre peynir çeşidi ![]() karabiber, tuz Hazırlanışı Pilicin içini temizleyip parçalamadan iki yana açın ![]() Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine dilimlenmiş tereyağını koyun, tuz ve karabiber ekleyip aluminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dk pişirin ![]() Folyoyu çıkartıp üzerine kekik serpin, portakal suyunu yada limon suyu gezdirip rendelenmiş peyniri ekleyin ![]() 15 dakika daha pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|