![]() |
Selanik Usulü Kekikli Piliç
BUGÜN NE PİŞİRELİM
Selanik Usulü Kekikli Piliç Malzemeler 1 adet piliç 20 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kekik yarım portakalın yada limon suyu 1 çorba kaşığı arzunuza göre peynir çeşidi. karabiber, tuz Hazırlanışı Pilicin içini temizleyip parçalamadan iki yana açın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine dilimlenmiş tereyağını koyun, tuz ve karabiber ekleyip aluminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dk pişirin. Folyoyu çıkartıp üzerine kekik serpin, portakal suyunu yada limon suyu gezdirip rendelenmiş peyniri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgSelanik Usulü Kekikli Piliç |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.