![]() |
Düşbere ( Azerbaycan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşbere ( Azerbaycan )![]() Hamur için: 2 su bardağı un ½ çay kaşığı tuz 1 yumurta 2/3 su bardağı ılık su İçi için: 250 gr kıyma 1 adet kiçik baş soğan ½ çay kaşığı tuz ¼ çay kaşığı karabiber Suyu için: 3 yemek kaşığı sıvı yağ v? ya tere yağı 1 adet küçük baş soğan 1 yemek kaşığı salça (zevke göre) ½ tatlı kaşığı tuz 8 bardak su Üstüne serpiştirmek için: kuru nane Un, tuz, yumurta v? suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz v? karabiberi koyup, güzelce yoğurun ![]() ![]() Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin ![]() ![]() Düşberenin suyunun hazırlanışı ![]() Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun ![]() ![]() Tuz ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin ![]() ![]() Kaselere koyup, üstüne kuru nan? serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|