Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, bariş, dev, manço, saçli, uzun

Bariş Manço: Uzun Saçli Dev Adam...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bariş Manço: Uzun Saçli Dev Adam...

Bariş Manço: Uzun Saçli Dev Adam

Eskisi gibi değil Birkaç görüşme sonrası kitapçıyla ahbap olup, gürül gürül yanan sobanın yanıbaşında çay kahve içip, dükkânın o sevimli, o tembel kedilerinden birini kucağınıza alıp severken iki satır sohbet edeceğiniz kitapçılar çok gerilerde kaldı Hüzünlere gark olmayalım durup dururken; çağ böyle, uyum sağlayacağız mecburen Heyhat, o günleri anarak - şimdilerde 'nostalji' dense de- sızlanmak da hakkımızdır sanırım Haksız mıyım ama?
Beyoğlu'nda o, çok katlı kitapçılardan (hani şu zincir kitapçılardan) birine uğradım; bir delikanlı, 'yardımcı olabilir miyim bey amca?' der gibi baktı Gözlerimle, 'hayır' dedim Kalabalığı yarıp raflardan birinin önüne dikildim; 'yeni çıkanlar' yazıyordu tepesinde Bir tek kitap, Friedrich Dürrenmaatt'ın 'Fizikçiler'ini alıp çıkacaktım Olmadı Bir kitap daha aldım
Hulusi Tunca ismini duymuştum Uzunca başlıklı bir kitap yazmıştı: 'Barış Manço: Uzun Saçlı Dev Adam -O Bir 'Masal'dı
Sultan Hanım paltomu asıp karşımdaki koltuğa kurulmuştu Çokca Beyoğlu'ndan, biraz da soğuklardan konuştuk Sehpanın üzerine bıraktığım kitapları aldı, "Hayrola, sen, sever miydin Barış Manço'yu" dedi Bir iki şarkısını severek dinlemişliğim vardı; 'Kol Düğmeleri' hiç de fena değildir Ben daha çok, Manço'nun öldüğü günü düşündüm Evinin önü, ölüm haberini duyan sevenlerince mahşeri bir kalabalıkla dolmuştu Sonra cenaze töreni; arkasından televizyonlarda Manço için yapılan programlar En hazini ise, birkaç yıl önce otobüste duyduklarımdı belki İki genç konuşuyordu, biri, "Adam, genç sevgilisinin kollarında öldü be abi!" Beriki artırdı: "Ya o arabalara ne demeli; sonra karısının yaptıkları"
Sultan Hanım'ın sesiyle odaya döndüm, "Yemeğe oturalım mı?" Kalktık Kitabın arka kapağında 'Biz milyonlar hiç unutmadık seni' diyordu Kitabın satışından kaç milyonun Barış manço'yu unutup unutmadığını göreceğiz Umarım unutmamışlardır Zaman en büyük törpü Her şey gibi sevgiler de azalıyor
Ben mi? Barış Manço'yu sever miyim? Cem Karaca da öldü değil mi? Neydi o eski şarkıları
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com