![]() |
Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda![]() New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçyndy?ymyz ancak sa?ly?a en faydaly 11 gydayy açyklady ![]() Pancar: Folik asit bakymyndan zengindir ![]() ![]() Lahana: Kanserle sava?an enzimleri harekete geçiren “sulforaphane” isimli kimyasaly içerir ![]() Pazy: Yapraklarynda, gözleri ya?lanmanyn etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur ![]() Tarçyn: Kan ?ekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardymcy olur Nar suyu: Antioksidan bakymyndan zengindir ![]() Kuru erik: Yçeri?inde yüksek miktarda Antioksidan içerir ![]() Kabak Çekirde?i: Yüksek mineral orany erken ölüm riskini azaltyr ![]() Sardalya: Demir, magnezyum, bakyr, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayy önler ve kansere kar?y koruma sa?lar Yaban Mersini: Hafyzayy kuvvetlendirir ![]() Kabak: Kalori de?eri dü?ük, lifler ba?y?yklyk sistemini güçlendiren A vitamini bakymyndan zengindir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|