![]() |
İki Simge |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki SimgeiKi SiMGE Yasli kizildereli reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmus, az ötede birbiriyle bogusup duran iki kurt köpegini izliyorlardi ![]() biri beyaz, biri siyahti ve on iki yasindaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde bogusup duruyorlardi ![]() Dedesinin sürekli göz önünde tuttugu, yanindan ayirmadigi iki iri kurt köpegiydi bunlar ![]() düsünüyor, dedesinin ikinci köpege neden ihtiyaci oldugunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz oldugunu anlamak istiyordu artik ![]() sordu dedesine: Yasli reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sirtini sivazladi ![]() - "Onlar" dedi, "benim için iki simgedir evlat ![]() - "Neyin simgesi" diye sordu çocuk ![]() - "0yilik ile kötülügün simgesi ![]() ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur ![]() ben hep bunu düsünürüm ![]() ![]() Çocuk, sözün burasinda; 'mücadele varsa, kazanani da olmali' diye düsündü ve her çocuga has, bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi: - "Peki" dedi ![]() Bilge reis, derin bir gülümsemeyle bakti torununa ![]() - "Hangisi mi evlat? Ben, hangisini daha iyi beslersem!" |
![]() |
![]() |
|