![]() |
Mavi Düşler Yolcusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Düşler YolcusuMavi Düşler Yolcusu - Nuri Can Diyorum ki, bir gün sevdamı yüreğime yüklesem, alıp gölgemi yanıma dağ deniz çekip gitsem insanın olmadığı uzak kıyılara ![]() Bir sevda rüzgarı esse uzaklardan, bir ılık meltem, alıp götürse hayallerimi bilmediğim, tanımadığım uzak yerlere ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimi kapatıp dalıyorum mavi düşlere, Bir demet süsen kokusu yağıyor üzerime , bir demet sümbül kokusu ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğum, ilk gençliğim düşüyor aklıma; sanki bir dağbaşındaymışım, bir göl kıyısında suya daldırmışım ayaklarımı rüzgarla konuşuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Mavinin masumluğunu, kırmızının sıcaklığını, yeşilin cıvıltılarını hissediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mavi yolculuklarını düşlediğim uzaklar, cennetin sonsuz güzelliğini andırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yağmur sonrası güneşin sıcaklığıyla beraber gökkuşağının renkleri doluyor içime ![]() ![]() ![]() ![]() Uyanınca mavi düşlerden gerçeklerin katılığına takılıyor gözlerim, bakıyorum bahar uzakta daha, leylakların açmasına çok var, sancılı her mevsim sonrasında yeşerecek dalları vardır ağaçların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de uzaklar hep bir sevda ritmi taşıyor yüreğime, bir aşk masalı, bir rüya iklimi taşıyor ![]() Göklerin yanağından süzülen bir damla gözyaşıyım ben, gözleri buğulu bir sevda yolcusu, oysa hiç bir liman almıyor beni, hiç bir gemi tanımıyor, hiç bir pezevenk anlamıyor ![]() Uzaklar, içimde tanımadığım iklimlere akıp giden derin bir ırmaktır artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yokum artık yokumsayın, boşuna aramayın beni, dalgalı bir denizde kırık bir tekneyim şimdi ![]() Maviler Delisi Diyorumki bir gün sevdamı yüreğime yüklesem alıp gölgemi yanıma dağ deniz çekip gitsem ![]() ![]() ![]() dolanır ayaklarıma güz anamın yanık ninnileri kor beni çaresiz ![]() ![]() ![]() bir yanı Mecnun olur kıyılarımın, bir yanı Leyla bir yanı Yusuf olur kuyularımın bir yanı Züleyha uçurumlar doldurur bakışlarımı yönümü nereye çevirsem ![]() ![]() ![]() kalsam, sığdıramam bu deli maviyi ihanet kokan soluğuna metropollerin üşür gözlerimde yediveren tomurcuk yedigöğün yıldızları yüreğimde bir maral ağlar hangi suya eğilsem ![]() ![]() ![]() kanayan bir yara olur özlemim içli bir sonbahar bestesinde akıp gider sancıyarak mevsimlere her kirpiğimde bir gül ıslanır hangi şarkıyı dinlesem ![]() ![]() ![]() gözlerimde bilinmiyen adresler kulağımda uğuldayan sesler durmadan bir ezgi sarıyor içimi dudağımı kanatıyor şiirler ah ben bu sevdayı kime nasıl söylesem ![]() ![]() ![]() tanrım nedir bu gecelere sığdıramadığım hüzün yüreğimi ikiye bölen sancı nedir bu acemi sevda, mavilere tutkun yanım eğer ben şair değilsem ![]() ![]() ![]() bir rüzgar soluğu türkülerdeyim bir güvercin kanadı göklerde bulutlar bulutları kovalar dalgalar dalgaları durmadan bir deniz çalkalanır gözlerimde bir yol uzanır ah nasıl özlem kokuyor uzaklar bir bilsen ![]() ![]() ![]() Nuri Can |
![]() |
![]() |
|