![]() |
Öğretmenim Dedim Önümü İlikledim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğretmenim Dedim Önümü İlikledimÖğretmenim dedim,önümü ilikledim ![]() Neye Yanarım Ağrı'daki o harabe okulda ögrencilerini kurtarmak uğruna yanan yirmili yaşlardaki iki genç kadın ögretmenin haberleri medyada ilgi görmedı ![]() Ne katil pop star yarışmacısı kadar ![]() ![]() ![]() Ne Hülya Avşar'ın yırtmacı kadar ![]() ![]() erkeğinin bıyıkları kadar ![]() ![]() ![]() O okulu bir televizyon kanalında, arka sıralardaki haberde gördüm ![]() Daha çok bir ağılı andırıyordu ![]() duvarlar, tahta bir kapı, camsız pencereler, akan bir tavan, sefıl-perişan bir geleneksel küçük Anadolu okulu ![]() için, gelen dinciler tarikat okulları ve Kuran kurslarına yöneldiklerı için, hiçbir zaman sahip bulamamış bir zavallı okul ![]() Öyle okullarda okudum, ders sırasında soğuktan sızlamaya başlayan ayak parmaklarını ben bilirim ![]() Çocuklar üşümemek için sobayı yakmaya kalktılar, soba patladı ![]() iki öğretmen Aysun ile Burçin, çocuklar yanmasın diye sobayı dışarı atmak üzere kucakladılar ve yandılar ![]() Önceki gün Burçin öğretmen hastanede öldü, bu yazı yazıldığı sırada Aysun öğretmen ölüme direniyordu ![]() Böyle bir sıradan (!) olay ![]() ![]() Yine de soğuk bir bakımsız sınıfı ![]() ![]() ![]() parmakları soğuktan sızlayan çocukları ![]() ![]() ![]() Ve bir gün çocuklar yanmasın diye sobayı kucaklayacak kadar yüreğinde görev sevdası, analık duygusu ve en çok da yiğitlik olan o genç öğretmenleri eminim hissettiniz ![]() ilan edilir, niçin yandıkları tartışılırdı ![]() ![]() vuranlardan,o dört yol çatına anıtmezarı yapılanlardan, o tarikat kolejlerine umut bağlayanlardan sormak bir yana ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kim kimi becerdi haberleri kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CAN DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|