![]() |
Simit Parasına Cenneti Satın Almak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simit Parasına Cenneti Satın AlmakSimit Parasına Cenneti Satın Almak - Yaşam Hikayeleri Günün son dersine gelinmişti ![]() sabırsızlanıyordu ![]() koydular ![]() ![]() Yalnız, Ali hazırlanmamıştı ![]() yapıyordu ![]() ![]() yöneldi ![]() ![]() topladı ![]() bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu ![]() Öğretmeni onun bu halini farketti: -Hayırdır Ali, dedi ![]() Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi: -Sizinle Konuşmak istiyorum öğretmenim dedi ![]() -Peki, dedi öğretmeni ![]() -Ahmet arkadaşımız var ya ![]() ![]() ![]() -Evet, ne olmuş Ahmet'e? -Durumları pek iyi değil galiba ![]() çantasına pek iyi şeyler koymuyor ![]() -Eee? -Ona yardım etmek istiyorum ![]() ettiğimi bilirse çok üzülür ![]() her hafta size versem, siz de ona verseniz? Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu ![]() dokunmadı ![]() ![]() bilgilerini yokladı ![]() pekiyi değildi ![]() da iyi niyetli ve düşünceliydi ![]() değildi ![]() ![]() yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu ![]() Nurhan Öğretmen: -Dur baklaım Ali, dedi ![]() durumnuz pekiyi değil ![]() -Doğru biliyorsunuz öğretmenim ![]() ![]() Çoğu zaman iş bulamıyor ![]() para kazanıyorum ![]() -Nerede çalışıyorsun? -Simit satıyorum ![]() Nurhan Öğretmen yine durup düşündü ![]() bu kadarına ne demeliydi şimdi? Bunun gerçekleşmesi zordu ![]() bulmalıydı ![]() kırmamalıydı ![]() belki bir yolunu bulurdu ![]() Nurhan Öğretmen Ali'ye döndü: -Büyüyünce ne olmak istiyorsun diye sordu ![]() -Çok zengin bir işadamı ![]() ![]() ![]() -Niçin? -İnsanlara daha çok yardım etmek için ![]() ![]() ![]() -Güzel, dedi Nurhan Öğretmen ![]() Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi değil, bu doğru ![]() Ama sizinki de bundan pek farklı değil ![]() acele etme ![]() edersin ![]() -Olmaz, dedi Ali ![]() ![]() -Neden olmaz? -Üç sebepten dolayı olmaz ![]() Birincisi: Bu para zaten benim değil ![]() beni insanlara sevimli gösteriyor ![]() bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar ![]() sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor ![]() İkincisi: "Ağaç yaş iken eğilir ![]() ![]() iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam ![]() bunu zenginlik günlerime ertelersem, zengin olduğum günlerde de daha zengin olduğum günlere erteler kendimi kandırmış olurum ![]() Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum ![]() Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar ![]() Nurhan Öğretmen, büyük biri varmış gibi dinliyordu ![]() -Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadım, dedi ![]() -Açıklayayım öğretmenim ![]() olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyoruım ![]() veremem ![]() edene veriyor ![]() göre, Cennet'in fiyatı bir kaç simit parası kadardır ![]() birkaç simit parasıyla Cennet'e girebilirim ![]() Bundan daha kârli bir yatırım olur mu? Nurhan Öğretmenin gözleri dolmuştu ![]() Başını "Evet" anlamında sallarken Ali'yi evine yolladı ![]() boşaldığını farketti ![]() için masasına döndüğünde Ali'nin bıraktığı paraların masa üstünde kaldığını fark etti ![]() Sandalyasine oturdu ve paraları eline aldı ![]() Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti ![]() Sanki elinde dünyanın en kıymetli incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu ![]() bu paralar, bu bozuk simit paraları, Cennet'i satın alabilecek paralardı ![]() istemeyen bir duygu ile sımsıkı kavradı bu bozuk simit paralarını ![]() ![]() içinin dolduğunu, tarif edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti ![]() yağmurlar gibi ağlamaya başladı ![]() Ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendine geldiğinde akşam olmuştu ![]() sınıftan çıkıp okuldan ayrılırken bekçi Sadık "Bozuk simit paraları ile cenneti satın almak, bozuk simit paraları ile cenneti satın almak" diye Nurhan Öğretmenin sayıkladığını duydu ![]() hayretler içinde, "Ne dediniz hocam?" demesini bile duymadan, bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti ![]() Bu hikayeyi bugün okudum ![]() ve sizlerle de paylaşmak istedim ![]() maddi durumunuz iyi değilse bile, yardıma muhtaçlara küçük şeylerle de olsa yardım edin ![]() Çünkü: "Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir" ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|