Kiymali Lahana Rulosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiymali Lahana RulosuMalzeme : 1 adet orta büyüklükte lahana, 300 gr kıyma, 1 kaşık salça, 1 kaşık kuşüzümü, 1 kaşık fıstık, 2 baş soğan, 3 kaşık yağ, kırmızı biber, tuz Yapılışı: 1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız 2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız 3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yaprakları ayırınız 4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz 5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız 6- Yapraklara biraz iç koyup rulo şeklinde sarınız, tepsiye diziniz 7- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz 8- Piştikten sonra dilimlere kesilip servis tabağına konup servis yapınız |
|