![]() |
Sebzeli Piliç Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Piliç GüveciSebzeli Piliç Göveci Malzemeler: 1 adet (1250 gr ![]() 1 orta boy (75 gr ![]() 1 su bardağı (150 gr ![]() 1 su bardağı (75 gr ![]() 1 küçük boy (100 gr ![]() 2 adet (30 gr ![]() 3 küçük boy (300 gr ![]() 1 su bardağı (200 gr ![]() 3 tatlı kaşığı (18 gr ![]() 1/2 tatlı kaşığı (1 gr ![]() Yapilisi: Tavuğu yıkayip parçalayin ![]() ![]() Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1 ![]() ![]() Domatesi 1 cm ![]() ![]() Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin ![]() Su, tuz ve kara biberi ekleyin ![]() Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin ![]() *Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|