![]() |
Mantarlı Börülce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı BörülceMantarlı Börülce Tarifi - Mantarlı Börülce Nasıl Yapılır - Mantarlı Börülce Malzemeleri Malzeme Listesi: 3oo gr börülce 300 gr mantar 2 kalem şişlik tavuk(300 gr ) 1 tane kuru soğan 1 tane kırmızı biber tuz,pul biber,karabiber zeytinyağı Tarif: Akşamdan ıslattığım börülceyi süzüp 10 dakika haşladım,tekrar süzüp kenara koydum ![]() Tencereye yağımı koyup küp şeklinde doğradığım,soğanı ilave ettim,soğanların rengi dönene kadar kavurdum,küp şeklinde doğradığım tavuğu ekledim,halka şeklinde mantarları doğrayıp harlı ateşte etler suyunu çekene kadar kavurdum ![]() Salçasını ekleyip karıştırdım,küp şeklinde doğradığım kırmızı biber katıp bir iki kere karıştırıp 2 bardak suyu,baharatını tuzunu ilave ettim ![]() Su kaynayınca börülceyi katıp,kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte 10 dakika pişirdim,eğer börülceler pişmemişse biraz daha sıcak su ileve edip 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|