![]() |
Mantarlı Börülce
Mantarlı Börülce Tarifi - Mantarlı Börülce Nasıl Yapılır - Mantarlı Börülce Malzemeleri
Malzeme Listesi: 3oo gr börülce 300 gr mantar 2 kalem şişlik tavuk(300 gr ) 1 tane kuru soğan 1 tane kırmızı biber tuz,pul biber,karabiber zeytinyağı Tarif: Akşamdan ıslattığım börülceyi süzüp 10 dakika haşladım,tekrar süzüp kenara koydum. Tencereye yağımı koyup küp şeklinde doğradığım,soğanı ilave ettim,soğanların rengi dönene kadar kavurdum,küp şeklinde doğradığım tavuğu ekledim,halka şeklinde mantarları doğrayıp harlı ateşte etler suyunu çekene kadar kavurdum. Salçasını ekleyip karıştırdım,küp şeklinde doğradığım kırmızı biber katıp bir iki kere karıştırıp 2 bardak suyu,baharatını tuzunu ilave ettim. Su kaynayınca börülceyi katıp,kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte 10 dakika pişirdim,eğer börülceler pişmemişse biraz daha sıcak su ileve edip 5 dakika daha pişirin.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.