Yoğurtlu Bulgur Topları |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Bulgur ToplarıYoğurtlu Bulgur Topları Tarifi - Yoğurtlu Bulgur Topları Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Bulgur Topları Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Su Bardağı Bulgur (İnce Köftelik) * 1 Su Bardağı Un * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Salça * 1 Çay Kaşığı Pul Biber * 3 Diş Sarımsak * 2 Su Bardağı Yoğurt * 2 Çay Kaşığı Tuz * 1 Çay Kaşığı Karabiber Yoğurtlu Bulgur Topları Nasıl Yapılır? 1 Bulguru derin bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve iyice şişene kadar bekletin Daha sonra süzgeçten geçirip geniş bir kaba alın 2 Üzerine, 1 su bardağı un, 1 çay kaiığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuz ilave edip hamur kıvamına gelinceye dek yoğurun 3 Yoğurduğunuz bulgurlu hamurdan mink parçalar kopararak yuvarlak top şeklinde köfteler hazırlayın 4 Tencereye bir miktar su ve bir tutam su koyup kaynatın, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin Su kaynayınca hazırladığınız bulgur köftelerini ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayın 5 Haşlanan köfteleri kevgir yardımı ile kaynayan sudan çıkartıp servis tabağına alın 6 Diğer taraftan, 2 su bardağı yoğurda 3 diş sarımsağı döverek veya ince doğrayarak ilave edip iyice karıştırın ve servis tabağındaki bulgur köftelerinin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün 7 Üzerine dökülecek sosu hazırlamak için, kuru soğanı incecik yemeklik olacak şekilde doğrayın Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup biraz kızdırın ve doğranmış soğanları ilave edip 2 dakika kadar kavurun Üzerine 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı pul biberi ekledikten sonra 3 dakika daha birlikte kavurun 8 Hazırladığınız sosu, servis tabağındaki yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
|