![]() |
Yoğurtlu Bulgur Topları
Yoğurtlu Bulgur Topları Tarifi - Yoğurtlu Bulgur Topları Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Bulgur Topları Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Su Bardağı Bulgur (İnce Köftelik) * 1 Su Bardağı Un * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Salça * 1 Çay Kaşığı Pul Biber * 3 Diş Sarımsak * 2 Su Bardağı Yoğurt * 2 Çay Kaşığı Tuz * 1 Çay Kaşığı Karabiber Yoğurtlu Bulgur Topları Nasıl Yapılır? 1. Bulguru derin bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve iyice şişene kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip geniş bir kaba alın. 2. Üzerine, 1 su bardağı un, 1 çay kaiığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuz ilave edip hamur kıvamına gelinceye dek yoğurun. 3. Yoğurduğunuz bulgurlu hamurdan mink parçalar kopararak yuvarlak top şeklinde köfteler hazırlayın. 4. Tencereye bir miktar su ve bir tutam su koyup kaynatın, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin. Su kaynayınca hazırladığınız bulgur köftelerini ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayın. 5. Haşlanan köfteleri kevgir yardımı ile kaynayan sudan çıkartıp servis tabağına alın. 6. Diğer taraftan, 2 su bardağı yoğurda 3 diş sarımsağı döverek veya ince doğrayarak ilave edip iyice karıştırın ve servis tabağındaki bulgur köftelerinin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün. 7. Üzerine dökülecek sosu hazırlamak için, kuru soğanı incecik yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup biraz kızdırın ve doğranmış soğanları ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı pul biberi ekledikten sonra 3 dakika daha birlikte kavurun. 8. Hazırladığınız sosu, servis tabağındaki yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.