![]() |
Dondurmalı Tost |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı TostDondurmalı Tost Tarifi ![]() Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı ![]() Dondurmalı Tost Malzemeler , 1 adet portakal 2 adet ayva 330 g toz şeker (2 bardak) 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı krema (30 g) 1/2 paket vanilya 4 dilim tost ekmeği 30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı) 4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma Hazırlanışı, Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın ![]() Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ![]() Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun ![]() 250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın ![]() Suyu ile fırın kabına alın ![]() Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika kadar pişirin ![]() Ilınmaya bırakın ![]() Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın ![]() Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın ![]() Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın ![]() Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin ![]() Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın ![]() İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz ![]() Tost yerine krep veya pancake de olabilir ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|